Perinteinen hernekeitto

Liota herneet yön yli ja keitä niitä tunti liotusvedessä.

Lisää pikottu sipuli ja sian/naudanliha (tai ruskistettu jauheliha).

Keitä miedolla lämmöllä vielä tunti.

Mausta valmis keitto suolalla ja meiramilla.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 261 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Herne kuivattu 668g2019kcal119.7g324g6.7g71.5g
Vesi, vesijohtovesi 2672g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)160g43kcal2.1g7.7g0.3g2.7g
Naudanliha keskiarvo 334g510kcal64.5g0g28.1g0g
Sianliha keskiarvo 334g730kcal61.1g0g54.4g0g
Suola, annos 3g8g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g6603kcal494.8g663.4g179g148.4g
Valittu annoskoko4176g3302kcal247.4g331.7g89.5g74.2g
Annoskoko puolitettuna2088g1651kcal123.7g165.9g44.8g37.1g
Arvot/100g100g79kcal5.9g7.9g2.1g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274019