Sämpylät kaurapuurosta

Nopeat sämpylät yli jääneestä kaurapuurosta: Sekoita hiiva ja suola kädenlämpöiseen veteen.

Lisää kaurapuuro ja puolet jauhoista.

Sekoita tasaiseksi.

Lisää loput jauhot ja alusta taikina, loppuvaiheessa alustusta lisää öljy.

Anna kohota liinan alla reilu puoli tuntia, jos ehdit kohota vielä sämpylät pellillä.

Paista 225 noin 20 minuuttia kunnes pinta on ruskistunut.

Jäähdytä liinan alla niin saat pehmeätn kuoren.

Vinkki: Voit korvata osan jauhoista ruisjauhoilla.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Eijamaija
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi, vesijohtovesi 900g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g25g0kcal0g0g0g0g
Kaurapuuro, vesi, suolaa 1349g634kcal24.6g96.6g12.4g17g
Sämpyläjauhot (Rainboc), annos 100g1799g5937kcal215.9g1187.4g43.2g147.5g
Suola, annos 3g14g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 90g796kcal0g0g90g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g14733kcal481g2568g291.2g329g
Valittu annoskoko4176g7367kcal240.5g1284g145.6g164.5g
Annoskoko puolitettuna2088g3683kcal120.3g642g72.8g82.3g
Arvot/100g100g176kcal5.8g30.7g3.5g3.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=274021