Rahka-raparperipiirakka

Rahka-raparperipiirakka

Pohja
O.5 dl pullomargariiniä
1dl rasvaton maito
1 kananmuna
1dl sokeria
2dl sunnuntai vehnäjauhoja
1.5dl kauraryyniä
1tl vaniljasokeria
1tl leivinjauhetta
Päälle: 135g raparperipaloja tai marjoja ym.
Rahkaseos:
1dl rahkaa
1dl rasvaton maito
0.5dl fruktoosi tai sokeri
1 kananmuna
1tl vaniljasokeria

Sekoita taikinaa varten rasva, maito, ja muna.

Lisää sokeri ja jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe ja vaniljasokeri.

Levitä taikina voidellun ja korppujauhotetun vuoan pohjalle ja reunoille.

Paista pohjaa ensin 200-asteisen uunin keskitasolla 10 min. Levitä puolikypsän piirakkapohjan päälle rahkaseos ja raparperipalat.

Jatka paistamista n.20-30min kauniin väriseksi.

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 58 grammaa

Mummeli
AineksetMääräEnergiaPHRK
Flora culinesse (Unilever), annos 500g224g1480kcal0g0g166g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 449g119kcal14.8g13.9g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu283g356kcal31.1g0.8g25.4g0g
Sokeri 449g1821kcal0g448.1g0g0g
Vehnäjauho, sunnuntai493g1727kcal59.2g350.3g10.4g14.8g
Kaurahiutaleet elovena plus (Raisio)269g996kcal37.7g148g21.5g29.6g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g90kcal0g22.2g0g0g
Leivinjauhe22g39kcal1.2g8.5g0g0.1g
Raparperi, tuore606g188kcal4.2g33.3g0.6g8.5g
Maitorahka, maustamaton laktoositon 0,3% (Valio ) 250g449g292kcal49.3g18.8g1.3g0g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 449g119kcal14.8g13.9g0g0g
Fruktoosi157g628kcal0g157g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu283g356kcal31.1g0.8g25.4g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g22g90kcal0g22.2g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8352g16601kcal486.8g2475.6g501.2g106g
Valittu annoskoko4176g8301kcal243.4g1237.8g250.6g53g
Annoskoko puolitettuna2088g4150kcal121.7g618.9g125.3g26.5g
Arvot/100g100g199kcal5.8g29.6g6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=71316