Rahkapiirakka aprikoosimarmeladilla

1. Pullataikina: Liuota hiiva kädenlämpöiseen maitoon ja lisää 1 dl sokeria, suola, kardemumma ja yksi muna.

Vatkaa joukkoon puolet jauhoista, lisää rasva ja loput jauhot ja alusta taikinaksi.

2. Kauli taikina levyksi leivinpaperin päällä ja nosta uunipannulle sekä kohota lämpimässä peiteltynä noin 40 min.

3. Valmista täyte riko 2 munaa kulhoon ja vatkaa rakenne rikki, sekoita rahka, kerma ja 1,5 dl sokeria joukkoon ja mausta 2 rkl:lla sitruunamehua.

4. Painele kohonnutta taikinaa niin, että reunat nousevat ja levitä marmeladi taikinalevylle.

5. Levitä rahkaseos tasaisesti marmeladin päälle.

6. Voitele reunat munalla ja paista piirakkaa 200-asteisen uunin keskitasolla noin 20 minuuttia.

(Resepti Yhteishyvä maaliskuu 2013)

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 93 grammaa

Helena45
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen54g18kcal1.8g2.6g0g0g
Hiiva 4.5g3.3kcal0.6g0g0g0.3g
Sokeri 38g155kcal0g38g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.9g2.8kcal0.1g0.5g0.1g0.3g
Suola, annos 3g0.4g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna kuoreton 30g42kcal3.7g0.1g3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 93g320kcal9.5g65.2g1.1g3.3g
Sunnuntai margariini (Raisio), annos 15g13g97kcal0.1g0.1g10.8g0g
Aprikoosimarmeladi (Saarioinen)54g102kcal0.2g24.7g0g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki90g50kcal7.6g4.5g0.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu36g22kcal0.4g1.6g1.4g0g
Sitruunamehu, laimentamaton5.4g1.1kcal0g0.1g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana837g1624kcal48g274.8g33.2g7.8g
Valittu annoskoko419g812kcal24g137.4g16.6g3.9g
Annoskoko puolitettuna209g406kcal12g68.7g8.3g2g
Arvot/100g100g194kcal5.7g32.8g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=345817