Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen167g55kcal5.5g8.2g0g0g
Vesi40g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)20g5.4kcal0.3g1g0g0.3g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g42g33kcal0.6g2.8g2.1g0g
Suola, annos 3g1g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 150g114kcal2.8g23.2g0.3g1.5g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana838g416kcal18.4g70.4g4.8g3.6g
Valittu annoskoko419g208kcal9.2g35.2g2.4g1.8g
Annoskoko puolitettuna210g104kcal4.6g17.6g1.2g0.9g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324