Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)13g3.4kcal0.2g0.6g0g0.2g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl3.4g30kcal0g0g3.4g0g
Tomaattisose tomaattipyree 3.7g2.9kcal0.2g0.5g0g0g
Ketsuppi, Heinz5g5.2kcal0g1.2g0g0.1g
Chili mausteseos, Old El Paso2g5.6kcal0.2g1g0.1g0g
Kanaliemi rainbow 1 L200g100kcal8g2g8g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g50g62kcal1.5g12.8g0.1g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g63g26kcal0.9g5.1g0.2g0g
Timjami 0.1g0.4kcal0g0g0g0g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g3.7g5.6kcal0.6g0g0.3g0g
Aito nakki HK (500g)75g180kcal9g2.3g15g0g
Persilja 1.5g0.4kcal0g0g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana839g843kcal41.2g51g54.2g0.8g
Valittu annoskoko419g422kcal20.6g25.5g27.1g0.4g
Annoskoko puolitettuna210g211kcal10.3g12.8g13.6g0.2g
Arvot/100g100g101kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460