Perunasosekeitto

Perunat keitetään vähässä vedessä, joka otetaan talteen.

Soseuta perunat ja lisää vesi ja maito(kerma) vähitellen.

Keitto kiehautetaan ja maustetaan suolalla (ja yrttimausteilla, esim.

meiramilla).

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 419 grammaa

Uulpu
AineksetMääräEnergiaPHRK
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen1665g550kcal55g81.6g0g0g
Vesi400g0kcal0g0g0g0g
Sipuli (kuorittu)200g54kcal2.6g9.6g0.4g3.4g
Ruoka 5%, rypsiöljystä (Valio), annos 250g416g333kcal6.2g27.9g20.8g0g
Suola, annos 3g10g0kcal0g0g0g0g
Peruna, vanha, kuorittu 1499g1141kcal28.2g232.3g3g15g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8380g4155kcal184g702.8g48.4g36.8g
Valittu annoskoko4190g2078kcal92g351.4g24.2g18.4g
Annoskoko puolitettuna2095g1039kcal46g175.7g12.1g9.2g
Arvot/100g100g50kcal2.2g8.4g0.6g0.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=387324