Kasvis-peruna-fetagratiini

Paloittele kukkakaalia ja parsakaalia sekä viipaloi perunat.

Esikeitä perunoita n.5-10 min ja vihanneksia n.5 min (keitinvedessä suolaa).

Sekoita 250ml Flora Kevyt&Paksua ja 2,5dl rasvatonta maitoa sekä mausta makusi mukaan (esim.

suola, valkopippuri, muskottipähkinä).

Riko kaksi munaa erilliseen astiaan ja riko munien rakenne.

Kaada kasvikset ja perunat voideltuun vuokaan odottamaan (käytä esim.

rypsi/oliiviöljyä).

Valmista kastike: sulata 1 rkl voita/margariinia ja lisää 1 rkl öljyä.

Lisää 2 rkl vehnäjauhoja VAROVASTI, sekoita vispilällä koko ajan, älä ruskista! Lisää maito-"kerma"-seos pikkuhiljaa, koko ajan sekoittaen.

Anna kiehua muutama minuutti ja anna jäähtyä hetki (riittää, ettei kiehu enää).

Lisää munat ohuena norona jatkuvasti sekoittaen.

Heitä feta joukkoon ja anna hieman sulaa.

Kaada vuokaan kasvisten ja perunoiden päälle.

(Jos on varaa, voi päälle ripotella ihan pikkuisen juustoraastetta)

Paista uunissa 200 asteessa n. 15 min (viime minuuteiksi voit kääntää uunin oikein kuumalle, saat kauniin ruskean pinnan).

Reseptistä tulee n. 5 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Mipe
AineksetMääräEnergiaPHRK
Parsakaali, keitetty, suolaa 480g167kcal22g9.3g1.4g11.9g
Kukkakaali 576g139kcal10.4g12.7g1.7g13.2g
Peruna, keskikokoinen 60g1184g710kcal17.8g153.9g1.2g10.7g
Feta, Arla Apetina 3%640g704kcal115.2g12.8g19.2g0g
Flora ruoka kevyt & paksu800g480kcal8g36g32g0g
Kananmuna kuoreton 384g548kcal48g1.2g39.4g0g
Rypsiöljy 128g1132kcal0g0g128g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8384g7759kcal442.8g451.8g445.8g71.6g
Valittu annoskoko4192g3879kcal221.4g225.9g222.9g35.8g
Annoskoko puolitettuna2096g1940kcal110.7g113g111.5g17.9g
Arvot/100g100g93kcal5.3g5.4g5.3g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101275