Raparperi- tai omenapiirakka

Vatkaa kananmunat (2 isoa tai 3 pientä) ja sokeri, lisää maito, öljy (loraus öljystä muruseokseen), leseet ja jauhot, joihin leivinjauhe on sekoitettu.

Kaada piirakkapohja leivinpaperin päälle uunipellille, tasoita.

Ripottele päälle raparperin palat ( 2 litraa, 1000 g) tai suikaloidut omenat ( 6 kpl, 850 g) ja muruseos: 2 dl neljänviljanhiutaleita, joihin lisään 0,5 dl fariinisokeria tai tavallista sokeria, 3 tl kanelia ja lorauksen öljyä.

Uunissa 200 asteessa noin 30 minuuttia.

Tarjolle vielä vähän lämpimänä - kevyt vaniljajäätelön kanssa.

Reseptistä tulee n. 26 annosta ja yksi annos painaa n. 81 grammaa

Annele
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuorineen punnittu 350g439kcal38.5g0.9g31.6g0g
Sokeri 340g1380kcal0g339.7g0g0g
Kauranlese (Kungsörnen), annos 7g100g310kcal18g41g8g18g
Vehnäjauho, Anni Helena, 1 dl520g1924kcal62.4g384.8g10.9g18.2g
Leivinjauhe 30g53kcal1.6g11.3g0g0.2g
Neljänviljanhiutale 120g396kcal12.1g69.6g4.2g13.8g
Fariinisokeri140g568kcal0g139.9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g12g44kcal0.4g9.6g0.4g0g
Rypsiöljy 180g1592kcal0g0g180g0g
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 400g182kcal12g19.2g6g0g
Raparperi 2000g674kcal13.8g110g2g28g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8384g15123kcal317.6g2252g486.2g156.4g
Valittu annoskoko4192g7562kcal158.8g1126g243.1g78.2g
Annoskoko puolitettuna2096g3781kcal79.4g563g121.6g39.1g
Arvot/100g100g180kcal3.8g26.9g5.8g1.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=112733