Omenapiirakka

Pohja: sekoita ensin voi ja sokeri, sitten jauhot ja leivinjauhe.

Taputtele vuoan pohjalle, saa jäädä murumaiseksi.

Täyte: pilko omenat, laita pohjan päälle.

Ripottele kanelia päälle.

Sekoita kulhossa maitorahka ja kerma, kaada päällimmäiseksi.

Paista 175 asteessa 45-60 minuuttia, jos omenia on vähemmän, lyhyempikin aika riittää.

Eli ota pois uunista kun piirakka tuoksuu kypsältä.

:) Piirakan kaveriksi sopii esim vaniljakastike.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 262 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Omena, keskikokoinen 200g1428g486kcal2.9g101.4g4.3g25.7g
Voi (perinteinen meijerivoi)405g2917kcal0.4g0.4g324.1g0g
Sokeri533g2164kcal0g532.5g0g0g
Vehnäjauho, pouta, 1 dl = 65g613g2207kcal79.7g429.1g12.9g22.7g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Kuohukerma,valio,2dl533g1812kcal10.7g16g186.5g0g
Maitorahka, maustamaton 0,3% (Valio) 250 g666g433kcal73.3g28g2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8384g20083kcal335.4g2224.8g1059.6g97g
Valittu annoskoko4192g10042kcal167.7g1112.4g529.8g48.5g
Annoskoko puolitettuna2096g5021kcal83.9g556.2g264.9g24.3g
Arvot/100g100g240kcal4g26.5g12.6g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=84574