Eevan laskiaispullat

Ota jauhot, hiiva ja kananmunat sekä öljy hyvissä ajoin huoneen lämpöön.

Tasaisen lämpimistä aineksista tulee hyvä pulla.

Lämmitä maito mikrossa tai kattilassa kädenlämpöiseksi.

Murenna joukkoon hiiva ja vatkaa mukaan yksi muna, sokeri ja kardemumma.

Ala lisätä jauhoja koko ajan vatkaten.

Taikinan alkaessa olla paksumpaa voit käyttää konetta taikinakoukuilla tai vaivata käsin.

Loppuvaiheessa lisää öljy pienissä erissä.

Vaivaa taikina tassaiseksi.

Kohota taikina liinan alla lämpimässä, vedottomassa paikassa noin kaksinkertaiseksi (puolisen tuntia).

Laita uusi lämpenemään 200 asteeseen.

Leivo taikinasta 16 pyöreää pullaa.

Kohota niitä hetki liinan alla pellillä, voitele kananmunalla ja ripottele päälle hiukan raesokeria tai mantelilastuja.

Paista uunissa noin 10-12 minuuttia kauniin ruskeiksi.

Anna pullien jäähtyä.

Vatkaa Flora vispi ja mausta sokerilla ja vaniljasokerilla.

Leikkaa jäähtyneet pullat kahtia, täytä reilulla ruokalusikallisella mansikkahilloa ja vispikermaa.

Nam!

Reseptistä tulee n. 16 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Eevalii60
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kevytmaito, rasvaa 1,5 %, d-vitamiinia 1 ug 7.8g3.6kcal0.2g0.4g0.1g0g
Sokeri 2g8.2kcal0g2g0g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 1.9g17kcal0g0g1.9g0g
Vehnäjauho puolikarkea 14g49kcal1.4g9.9g0.2g0.5g
Hiiva, 50g0.8g0.5kcal0.1g0g0g0g
Flora vispi 20%7.8g17kcal0.2g0.4g1.6g0g
Mansikkahillo (annos 1 rkl 17 g)5g10kcal0g2.3g0g0g
Kananmuna 50g(kpl)1.6g2kcal0.2g0g0.1g0g
Mantelilastu (Rainbow), annos 100g0.5g2.8kcal0.1g0g0.3g0g
Rapea raesokeri (Dan sukker), annos 20g0.5g1.9kcal0g0.5g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana84g222kcal4.4g31g8.4g1g
Valittu annoskoko42g111kcal2.2g15.5g4.2g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g56kcal1.1g7.8g2.1g0.3g
Arvot/100g100g263kcal5.2g36.7g10g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=337350