Kevyt raparperipiirakka

Vispaa kananmuna ja sokeri kevyesti.

Sekoita kaurahiutaleet, vehnäjauhot, leivinjauhe ja kardemumma, lisää taikinaan yhdessä piimän kera.

Sekoita joukkoon sulatettu margariini.

Leikkaa leivinpaperista piirakkavuokaan sopiva pyöreä pala ja kaada taikina vuokaan.

Ripottele pinnalle hieman vehnäjauhoja ja taputtele kevyesti vuoan reunoille asti.

Levitä raparperipalat piirakkapohjalle.

Sekoita kermaviili, sokerit ja kananmuna keskenään ja kaada vuokaan raparperien päälle.

Paista piirakkaa 175-asteisen uunin alatasolla n. 35-40 min, kunnes
piirakka on kullanruskea ja kypsä myös pohjasta.

Jäähdytä ennen tarjoilua.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 97 grammaa

Keidii
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale, luomu (Pirkka)7.3g26kcal1g4.1g0.5g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 3.6g12kcal0.4g2.5g0g0.1g
Ruisjauho kokojyväjauho 1g3kcal0.1g0.6g0g0.1g
Flora margariini 60, annos 10g1.8g10kcal0g0g1.1g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 3.6g1.1kcal0.1g0.1g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.4kcal0g0.1g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu2.2g2.8kcal0.2g0g0.2g0g
Kardemumma, jauhettu, annos 5g0.2g0.6kcal0g0.1g0g0.1g
Fariinisokeri3.6g15kcal0g3.6g0g0g
Kevyt kermaviili 3.5% hyla (Valio)7.3g4.7kcal0.2g0.3g0.3g0g
Kanamuna,raaka (Kultamuna), annos 55g2.2g3.1kcal0.3g0g0.2g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g1.8g5.3kcal0g1g0g0.7g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g0.3g1.2kcal0g0.3g0g0g
Raparperi 7.3g2.5kcal0.1g0.4g0g0.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g174kcal4.8g26.2g4.6g3.8g
Valittu annoskoko43g87kcal2.4g13.1g2.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna21g44kcal1.2g6.6g1.2g1g
Arvot/100g100g205kcal5.6g30.8g5.4g4.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=363219