Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali24g5kcal0.3g0.8g0g0.5g
Viinietikka 1g0.2kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 0.3g2.5kcal0g0g0.3g0g
Sokeri1.2g4.9kcal0g1.2g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g6g1.3kcal0.1g0.3g0g0.1g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0g0.1kcal0g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 10g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g28kcal0.8g4.6g0.6g1.2g
Valittu annoskoko43g14kcal0.4g2.3g0.3g0.6g
Annoskoko puolitettuna21g7kcal0.2g1.2g0.2g0.3g
Arvot/100g100g33kcal0.9g5.4g0.7g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649