Ruispizza tonnikalalla

Mittaa kulhoon 2 dl kädenlämpöistä vettä.

Lisää joukkoon kuivahiiva.

Laita joukkoon valkosipulijauhe (voi jättää myös pois, mutta antaa minusta kivaa makua pizzapohjalle).

Lisää suola.

Mittaa 3dl täysjyväruisjauhoja ja 2 dl sämpyläjauhoja ja laita ne myös sekaan.

Vaivaa nämä kaikki yhdessä taikinaksi ja kohota n. 30 minuuttia.

Leivo taikina uunipellille pizzapohjaksi.

Levitä pohjalle ketsuppia tai vaihtoehtoisesti tomaatipyreetä.

Laita päälle tonnikalaa.

Lisää tässä vaiheessa haluamasi mausteet ja kruunaa ruispizza juustoraasteella.

Paista 225 asteessa n. 15-minuuttia tai niin kauan kunnes pizza näyttää valmiilta! Ja valmista on!

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 272 grammaa

Tiinatuulia
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho, vehnäjauho, ruisjauho, vehnärouhe 4.3g14kcal0.5g2.6g0.1g0.2g
Hieno täysjyväruisjauho (1dl = 60g) (Sunnuntai), annos 60g7g20kcal0.7g4g0.2g1.4g
Kuivahiiva (Sunnuntai), annos 11g0.4g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 0.4g3.5kcal0g0g0.4g0g
Vesi, vesijohtovesi 7.8g0kcal0g0g0g0g
Tonnikala vedessä 12g12kcal2.6g0g0.2g0g
Juustoraasteseos first price (First price), annos 50g8.6g27kcal1.6g0.4g2.2g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Valkosipulijauhe, annos 3g0.1g0.4kcal0g0.1g0g0g
Ketsuppi coop X-tra (1kg pullo)2g1.6kcal0g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g157kcal10.8g15g6.2g3.2g
Valittu annoskoko42g79kcal5.4g7.5g3.1g1.6g
Annoskoko puolitettuna21g39kcal2.7g3.8g1.6g0.8g
Arvot/100g100g185kcal12.7g17.7g7.3g3.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=206135