Puolukka leivos

Vatkaa munat+sokeri paksuksi vaaleaksi vaahdoksi.

Yhdistä kuivat aineet ja lisää varovasti vaahtoon.

Levitä taikina leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.

Paista 6-7min 225 asteessa.

Kumoa kypsä pohja sokerilla sirotetulle leivinpaperille.

Irrota pohjapaperi.

Anna jäähtyä.

Liota liivatelehtiä 5min kylmässä vedessä.

Soseuta puolukat.

Mausta sokerilla.

Kuumenna 1/2 dl soseesta.

Liuota siihen liivatelehdet.

Vatkaa kevytvispi kovaksi vaahdoksi.

Sekoita vaahtoon puolukkasose, rahka ja liivateseos.

Mausta vaniljasokerilla.

Jaa kääretorttu levy puoliksi.

Levitä toiselle puolikkaalle puolet täytteestä ja nosta toinen puolikas päälle.

Levitä loppu täyte päälle.

Anna hyytyä 3tuntia jääkaapissa.

Koristele nonpparelleilla.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 68 grammaa

Puppe89
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g7.5g6.5kcal0.6g0.1g0.5g0g
Sokeri5.3g22kcal0g5.3g0g0g
Ruisjauho, 1 dl3.1g10kcal0.3g2g0.1g0.4g
Perunajauho 1dl=70g1.1g3.7kcal0g0.9g0g0g
Leivinjauhe 0.3g0.5kcal0g0.1g0g0g
Liivate 0.9g3.3kcal0.8g0g0g0g
Puolukka 5.6g2.2kcal0g0.4g0g0.1g
Sokeri3.1g13kcal0g3.1g0g0g
Kerma (kevytvispi 25%, valio)7.8g20kcal0.2g0.3g1.9g0g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki7.8g4.4kcal0.7g0.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g168kcal5.2g25.2g5g1g
Valittu annoskoko43g84kcal2.6g12.6g2.5g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g42kcal1.3g6.3g1.3g0.3g
Arvot/100g100g198kcal6.1g29.6g5.9g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=86623