Provencelainen bisquekeitto

Silputa iso porkkana, iso sipuli ja iso varsi lehtiselleriä.

Paista kolmea pekonisiivua padassa ja poista liha, kun rasva on sulanut.

Kuullosta sipuli-selleri-porkkanaseosta rasvassa kunnos porkkana on läpikuultavaa.

Lisää joukkoon kahden ison tomaatin silppu, pari teelusikallista raastettua appelsiinin kuorta, ripaus cayannepippuria ja noin 2 ruokalusikallista hummerifondia sekä vaalealihainen kala, äyriäiset ja noin litra vettä sekä myös pari ruokalusikallista pastista eli ranskalaista anisviinaa (jotkut käyttävät myö lorausta valkkaria)
Anna porista (ei kiehua) noin 20 minuuttia.

Soseuta keitto ja viimeisele se noin desillä kuohukermaa.

Pilko keiton päälle pekoni ja ripottele keittoon tilliä.

Nauti patongin kanssa.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 606 grammaa

Lessi
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomaatti, pieni 75g, keskikokoinen 125g, suuri 170g6g1.2kcal0g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Porkkana, keskikokoinen 65g3.5g1kcal0g0.2g0g0.1g
Lehtiselleri 3.5g0.4kcal0g0g0g0g
Fondi fond du chef (Knorr), annos 25g0.4g0.4kcal0g0g0g0g
Hauki 3.5g2.9kcal0.6g0g0g0g
Katkarapu 3.5g2.4kcal0.5g0g0g0g
Vesi18g0kcal0g0g0g0g
Viina, Koskenkorva, konjakki, viski -paukku (annos 40ml)0.5g1.1kcal0g0g0g0g
Kuohukerma,valio,2dl1.8g6kcal0g0.1g0.6g0g
Pekoni rasvainen 0.5g2kcal0.1g0g0.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g36kcal2.4g1.2g1.6g0.4g
Valittu annoskoko43g18kcal1.2g0.6g0.8g0.2g
Annoskoko puolitettuna21g9kcal0.6g0.3g0.4g0.1g
Arvot/100g100g42kcal2.8g1.4g1.9g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=407000