Kukkakaali-purjokeitto

Kuullota paloiteltu kukkakaali, purjo ja valkosipuli kattilassa öljy-margariiniseoksessa.

Lisää kasvisliemi ja keitä kunnes kukkakaali on kypsää.

Soseuta keitto.

Lisää paloiteltu sulatejuusto ja mausteet; ohjeessa sanotaan kirveli, mutta käytin itse timjamia.

Saksi pinnalle vielä ruohosipulia.

Ohje julkaistu Yhteishyvä 8/10.

Reseptistä tulee n. 3 annosta ja yksi annos painaa n. 341 grammaa

Irocduck
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kukkakaali 17g4kcal0.3g0.4g0.1g0.4g
Purjosipuli 3.3g0.8kcal0.1g0.1g0g0.1g
Valkosipuli 0.4g0.5kcal0g0.1g0g0g
Rypsiöljy 0.6g5kcal0g0g0.6g0g
Flora kevyt margariini 40 400g0.6g2.3kcal0g0g0.3g0g
Kasvisliemi laimennettu 17g1.5kcal0g0.1g0.1g0g
Olympia perinteinen sulatejuusto (Valio), annos 15g4.2g10kcal0.6g0.1g0.8g0g
Suola, annos 3g0.1g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g48kcal2g1.6g3.8g1g
Valittu annoskoko43g24kcal1g0.8g1.9g0.5g
Annoskoko puolitettuna21g12kcal0.5g0.4g1g0.3g
Arvot/100g100g57kcal2.3g1.9g4.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=187518