Halloumijuusto-uunijuureksia

Pilko juurekset suikaleiksi.

Sekoita nauris ja porkkana keskenään, mausta öljyllä, hunajalla ja mausteilla maun mukaan (esim suola, basilika, inkivääri).

Sekoita punajuuri, öljy ja mausteet (esim suola) toisessa kulhossa.

Levitä pellille eri päähän.

Eri kulhoja kannattaa käyttää sen vuoksi, että punajuuri helposti värjää kaiken mitä koskettaa.

Paista 150 asteessa n. tunti, maistamalla huomaat milloin juurekset ovat sinun makuusi sopivan kypsiä.

Kun juurekset alkavat olla valmiita, tiipaloi halloumi ja paista ruskeapilkkuiseksi oliiviöljyssä.

Nätti asetelma tulee näin: kulhon pohjalle punajuuret, päälle nauris-porkkana-halloumisekoitus.

Sopii esim.

liharuokien lisukkeeksi.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 273 grammaa

Sallay
AineksetMääräEnergiaPHRK
Halloumi-juusto kypros pittas, annos 250g10g31kcal2.2g0.2g2.3g0g
Nauris 13g3.5kcal0.1g0.5g0g0.2g
Porkkana, keskikokoinen 65g7.8g2.2kcal0g0.5g0g0.2g
Punajuuri 10g3.8kcal0.1g0.7g0g0.2g
Oliiviöljy 1.6g14kcal0g0g1.6g0g
Hunaja 0.8g2.6kcal0g0.6g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana85g114kcal4.8g5g7.8g1.2g
Valittu annoskoko43g57kcal2.4g2.5g3.9g0.6g
Annoskoko puolitettuna21g28kcal1.2g1.3g2g0.3g
Arvot/100g100g133kcal5.6g5.9g9.1g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=92877