Kiinalainen riisi

1. Keitä riisi: Kuumenna voi kattilassa ja lisää sekaan riisi.

Sekoita pari minuuttia, kunnes riisi on läpikuultavaa.

Lisää vesi ja 1tl suolaa.

Keitä riisiä 15 minuuttia.

2. Keitä herneitä suolatussa vedessä 5 minuuttia ja valuta niistä sen jälkeen vesi.

3. Kuori inkivääri ja hienonna hyvin.

Kuori ja murskaa valkosipuli.

Suikaloi sipuli ja kiinankaali.

4. Kuumennöljy paistinpannussa ja kypsennä siinä sipulia, valkosipulia ja inkivääriä noin 5 minuuttia.

Sekoita koko ajan.

5. Lisää suikaloitu kiinankaali paistinpannuun.

Kypsennä suikaleita muutama minuutti kovalla lämmöllä koko ajan sekoittaen.

6. Kaada pannuun ensin riisi, neste ja soijakastike.

Sitten lisää katkaravut ja herneet.

Sekoita ja kypsennä muutama minuutti.

7. Sekoita kananmunat.

Tee riisin keskelle kuoppa, kaada kananmunat siihen ja kypsennä pari minuuttia.

Sekoita munat riisin sekaan.

Lisää tarvittaessa suolaa.

8. Tarjoa riisi pienissä kulhoissa ja kata pöytään myös syömäpuikot.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 305 grammaa

Tiiuzca
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi, 1 tl, 5 g0.5g3.8kcal0g0g0.4g0g
Vesi0.2g0kcal0g0g0g0g
Pitkäjyväinen tumma riisi keittämätön (Pirkka), annos 85g7.9g29kcal0.7g6g0.3g0.3g
Kananmuna kuoreton 3.9g5.5kcal0.5g0g0.4g0g
Herne tuore, n.30kpl sisältää 100g hernettä5.3g4.1kcal0.4g0.8g0g0g
Inkivääri, tuore, silputtu0.4g0.3kcal0g0.1g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Valkosipuli 0.1g0.2kcal0g0g0g0g
Kiinankaali 7g1.4kcal0.1g0.2g0g0.1g
Sipuli (kuorittu)1.8g0.5kcal0g0.1g0g0g
Öljyt, rypsiöljy, 5 g, 1 tl0.5g4.7kcal0g0g0.5g0g
Soijakastike0.5g0.3kcal0g0.1g0g0g
Kanaliemi laimennettu 5.3g0.5kcal0g0g0g0g
Katkarapu 8.8g6kcal1.3g0g0.1g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana86g113kcal6g14.6g3.4g0.8g
Valittu annoskoko43g57kcal3g7.3g1.7g0.4g
Annoskoko puolitettuna22g28kcal1.5g3.7g0.9g0.2g
Arvot/100g100g131kcal7g17g4g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=305943