Pellavaiset sisarussämpylät kaurapuurosta

N. 5dl valmista kaurapuuroa
1,5tl suolaa
1rkl siirappia/ruokosokeria
2 1/2dl vettä
1pss kuivahiivaa
1rkl öljyä
2dl vehnärouhetta
1dl pellavansiemeniä
3dl täysjyvävehnäjauhoja
7dl tummia hiivaleipäjauhoja

Laita puuron joukkoon kuuma vesi jotta puuro olisi reilusti kädenlämpöistä.

Lisää suola ja siirappi/ruokosokeri.

Lisää kuivahiiva n. 3dl:aan hiivaleipäjauhoja ja sekoita puuron joukkoon.

Lisää vehnärouhe ja pellavansimenet sekä öljy.

Lisää t. jyvävehnäjauho ja loput hiivaleipäjauhot.

Taikina saa olla hieman löysää mutta kuitenkin leivottavaa.

Anna kohota vedottomassa paikassa kaksinkertaiseksi.

Leivo kohonnut taikina tangoiksi(tulee n.2 tankoa) ja ota palasia, jotka pyörittelet vieri viereen uunipellille.

Anna sisarusämpylöiden kohota uudelleen peitettynä.

Paista sämpylöitä 225 asteessa n.10-15min.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 105 grammaa

Nirim
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurapuuro, vesi, suolaa 100g47kcal1.8g7.2g0.9g1.3g
Suola, annos 3g1.5g0kcal0g0g0g0g
Siirappi 4g12kcal0g3g0g0g
Vesi50g0kcal0g0g0g0g
Kuivahiiva (Rainbow), annos 11g2.2g0kcal0g0g0g0g
Rypsiöljy 2.7g24kcal0g0g2.7g0g
Vehnärouhe (Korpelan mylly), annos 100g40g124kcal4.8g28.8g1.1g4.8g
Pellavansiemenet, Pellavainen20g92kcal4g0.2g8.4g6.1g
Täysjyvävehnäjauho (Liperin mylly), annos 100g60g216kcal7.8g41.4g1.8g6g
Hiivaleipäjauho, tumma (Myllyn paras), annos 100g140g490kcal18.9g91.8g4.1g7.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g2008kcal74.6g344.8g38g51.8g
Valittu annoskoko420g1004kcal37.3g172.4g19g25.9g
Annoskoko puolitettuna210g502kcal18.7g86.2g9.5g13g
Arvot/100g100g239kcal8.9g41g4.5g6.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273544