Lasagne, kevyempi

1. Valmista jauhelihakastike:
Hienonna sipulit ja valkosipulinkynnet.

Ruskista jauheliha ja lisää loppuvaiheessa sipuli ja valkosipuli.

Lisää tomaattimurska ja mausteet, hauduta miedolla lämmöllä kannen alla n. 15 min, ja tarkista maku.

2. Valmista juustokastike:
Sekoita 2 ruokalusikalliseen öljyä jauhot.

Lisää maito pienissä erissä, koko ajan sekoittaen.

Keitä miedolla lämmöllä vähän väliä sekoittaen n. 5 min. Sekoita joukkoon juustoraaste.

3. Kokoa lasagne: Laita voidellun lasagnevuoan pohjalle kerros pastalevyjä, jauhelihakastiketta ja juustokastiketta.

Jatka samaan tapaan, jätä päällimmäiseksi pastakerros ja annos juustokastiketta.

Paista 200-asteisessa uunissa n.10 min., vähennä lämpö 175-asteeseen ja jatka kypsentämistä n.40 min.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 280 grammaa

Hannel86
AineksetMääräEnergiaPHRK
Jauheliha, naudan 10% paistijauheliha75g125kcal14.3g0g7.5g0g
Sipuli (kuorittu)15g4.1kcal0.2g0.7g0g0.3g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g1.5g1.6kcal0.1g0.2g0g0g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)75g19kcal0.8g4.1g0g1.1g
Basilika, kuivattu 0.6g1.4kcal0.1g0.1g0g0.2g
Ruokasuola jodioitu 1.2g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 0.2g0.5kcal0g0.1g0g0g
Paprikajauhe 0.4g1.2kcal0.1g0.1g0g0.1g
Porkkana 32g10kcal0.2g1.8g0.1g0.8g
Vehnäjauho puolikarkea 5.6g19kcal0.6g3.9g0.1g0.2g
Rasvaton maito, laktoositon maitojuoma, d-vitamiinia 1ug 150g40kcal5g4.7g0g0g
Juustoraaste, Arla Kadett+ 12%28g65kcal8.2g0.7g3.4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu 5.1g45kcal0g0g5.1g0g
Lasagnelevy Rainbow30g112kcal4.3g21.6g0.9g0.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g886kcal67.8g76g34.2g7.2g
Valittu annoskoko420g443kcal33.9g38g17.1g3.6g
Annoskoko puolitettuna210g221kcal17g19g8.6g1.8g
Arvot/100g100g105kcal8.1g9g4.1g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=119111