Mustikkasorbetti

N. 3dl tuoremehua/laimennettua mehua/vettä

1-3dl sokeria

marjoja/hedelmiä

2 munanvalkuaista

Keitä sokeri ja vesi/mehu liemeksi ja anna jäähtyä.

Soseuta marjat tai hedelmät ja sekoita sokeriliemeen.

Laita seos isossa kulhossa pakastimeen.

Kun sorbetti on hieman jäätynyt, ota kulho huoneenlämpöön ja sekoita voimakkaasti sähkövatkaimella.

Laita takaisin pakkaseen.

Toista pari kertaa.

Vatkaa munanvalkuaiset kovaksi vaahdoksi ja sekoita vaahto jäätyneen sorbetin sekaan sähkövatkaimella.

Valkuaiset antavat kuohkean, jäätelömäisen koostumuksen sorbetille.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 168 grammaa

Tanja84
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi188g0kcal0g0g0g0g
Mustikka metsä- 125g55kcal0.6g8g0.8g4.1g
Kananmunan valkuainen, keskikoko 35g44g18kcal4.3g0.2g0g0g
Makeutusaine, Hermesetas jauhe63g181kcal0.8g35.1g0g25.1g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g510kcal11.4g86.6g1.6g58.4g
Valittu annoskoko420g255kcal5.7g43.3g0.8g29.2g
Annoskoko puolitettuna210g127kcal2.9g21.7g0.4g14.6g
Arvot/100g100g61kcal1.4g10.3g0.2g7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=246888