Kreikkalainen lihamureke

Kuumenna öljy miedolla lämmöllä pienessä kattilassa tai paistinpannulla.

Lisää sipuliviipaleet ja valkosipuli.

Kypsennä sekoittaen 3 minuuttia tai kunnes sipuli on pehmeää.

Kaada seos isoon kulhoon.

Kuumenna uuni 225 asteeseen.

Jauha lihapalat kahdessa erässä monitoimikoneessa tai tehosekoittimessa hienoksi tai käytä valmista jauhelihaa.

Lisää jauheliha kulhoon sipulien päälle, samoin keitetty riisi, tomaattisose, tilli- ja minttusilppu, sitruunan kuoriraaste, oregano, suola ja 2 ruokalusikallista vettä.

Sekoita ainekset hyvin.

Nosta puolet seoksesta lusikalla uunivuokaan.

Ripottele feta murusina pinnalle ja lusikoi päälle loput lihaseoksesta.

Taputa mureke kostutetuin käsin tiiviiksi.

Kypsennä mureketta uunin keskiosassa 25 minuuttia tai kunnes liha on kypsää.

Kokeile kypsyyttä tikulla pistäen: kun reiästä valuva lihasneste on kirkasta, on lihakin kypsää.

Tarjoa mureke kuumana, lämpimänä tai kylmänä keitettyjen, höyrytettyjen tai grillattujen kasvisten kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 240 grammaa

Hmr4
AineksetMääräEnergiaPHRK
Oliiviöljy 4.4g39kcal0g0g4.4g0g
Salottisipuli pussi (åth produkter), annos 250g44g12kcal0.6g2.1g0g0.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g4.4g4.5kcal0.3g0.7g0g0.1g
Naudanpaisti 109g121kcal23.7g0g2.8g0g
Porsaanpaisti vähärasvainen 109g178kcal30.6g0g6.1g0g
Riisi, keitetty, 100 g, 1,25 dl (kuivana 36 g)44g53kcal1g11.9g0.1g0.3g
Tomaattimurska (Euro shopper)16g4.9kcal0.2g0.7g0.1g0g
Tilli, tuore 31g9kcal1.1g0.3g0.2g0.6g
Sitruuna kuorittu 4.4g1.8kcal0g0.1g0g0.1g
Oregano, kuivattu 0.1g0.4kcal0g0g0g0.1g
Suola, annos 3g1.1g0kcal0g0g0g0g
Fetajuusto, Arla, 3%, 200g53g58kcal9.4g1g1.6g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g963kcal133.8g33.6g30.6g3.8g
Valittu annoskoko420g482kcal66.9g16.8g15.3g1.9g
Annoskoko puolitettuna210g241kcal33.5g8.4g7.7g1g
Arvot/100g100g115kcal15.9g4g3.6g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=255094