Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 195g64kcal1.2g10.8g0.4g5g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 140g107kcal2.6g21.7g0.3g1.4g
Sipuli (kuorittu)33g9kcal0.4g1.6g0.1g0.6g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g2.3g2.4kcal0.2g0.4g0g0g
Kasvisliemikuutio 3.7g11kcal0.3g0.5g0.9g0.1g
Suola, annos 3g0.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 1g2.8kcal0.1g0.4g0g0.3g
Basilika, kuivattu 0.5g1.3kcal0.1g0.1g0g0.2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen33g11kcal1.1g1.6g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 10g17kcal0.8g0.2g1.5g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana840g451kcal13.6g74.6g6.4g15.2g
Valittu annoskoko420g225kcal6.8g37.3g3.2g7.6g
Annoskoko puolitettuna210g113kcal3.4g18.7g1.6g3.8g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242