Nakkikeitto tex mex -tyyliin

Raaka-aineet:

1 sipuli tai 1 dl pakastesipulia

1 rkl öljyä

2 rkl tomaattisosetta

1 rkl mietoa chilijauhetta

8 dl kana- tai lihalientä

200 g pakastemaissia

250 g pakastettuja kasvissuikaleita

½ tl timjamia

3 rkl notkeaa sulatejuustoa

300-400 g nakkeja

persiljaa

Valmistus:
•Kuori ja hienonna sipuli.

Kuullota sipulia kattilassa öljyssä muutama minuutti.

Lisää chili ja tomaattisose ja kuumenna vielä hetki.

•Lisää lihaliemi ja kuumenna se kiehuvaksi.

•Lisää maissi, pakastevihannekset ja timjami.

Keitä n. 10 minuuttia.

•Lisää sulatejuusto ja sekoittele niin, että se sulaa keittoon.

Paloittele nakit ja lisää ne keittoon.

•Tarkista maku ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää ketsuppia tarvittaessa.

Sirottele joukkoon hienonnettu persilja.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 420 grammaa

Kylpyankka
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)125g34kcal1.6g6g0.3g2.1g
Öljyt, rypsiöljy (Kultasula), 13.5 g, 1 rkl34g304kcal0g0g33.8g0g
Tomaattisose tomaattipyree 38g29kcal1.7g4.8g0.1g0.4g
Ketsuppi, Heinz50g52kcal0.5g12.1g0.1g0.6g
Chili mausteseos, Old El Paso20g56kcal1.6g9.8g1.2g0g
Kanaliemi rainbow 1 L2002g1001kcal80.1g20g80.1g0g
Pakastemaissi (Apetit), annos 100g501g621kcal15g128.2g1g0g
Kasvissuikaleet, Pirkka 250g626g257kcal8.8g50.7g1.9g0g
Timjami 1.3g3.5kcal0.1g0.3g0.1g0.5g
Eva sulatejuusto paprika-chili (Arla ingman), annos 5g38g56kcal6g0.4g3.4g0g
Aito nakki HK (500g)751g1802kcal90.1g22.5g150.2g0g
Persilja 15g4.1kcal0.2g0.2g0g1.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g8437kcal411.4g510g544.4g9.6g
Valittu annoskoko4200g4219kcal205.7g255g272.2g4.8g
Annoskoko puolitettuna2100g2109kcal102.9g127.5g136.1g2.4g
Arvot/100g100g100kcal4.9g6.1g6.5g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=200460