Peruna puuro

Perunoita (jauhoisia) 1 kg
Ohra- tai ruisjauhoja 1 dl
Suolaa ripsaus

Keitä kuoritut perunan lohkot vedessä.

Keitinvesi talteen.

Perunat muusiksi.

Ohentele muusi keidinvedellä suht.

notkeaksi.

Lämmäytä.

Lisää jauhot hyvin sekoittaen.

Lisää keitinvettä, jos tarvitsee.

Mausta suolalla.

Anna kypsyä hautuen tunti kannen alla.

Syödään voisilmän tai puolukkasurvoksen kanssa

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Munkki13
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, vanha, kuorittu 4000g3045kcal75.2g620g8g40g
Ohrajauho 200g655kcal16.5g128.8g4g15.2g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g7400kcal183.4g1497.6g24g110.4g
Valittu annoskoko4200g3700kcal91.7g748.8g12g55.2g
Annoskoko puolitettuna2100g1850kcal45.9g374.4g6g27.6g
Arvot/100g100g88kcal2.2g17.8g0.3g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=153168