Linssisosekeitto

2dl vihreitä linssejä
200g kuorittua ja pilkottua lanttua
200g kuorittua ja pilkottua porkkanaa
1/2 pkt koskenlaskija voimakas sulatejuustoa
100g tomaattimurskaa (ei välttämätön)

Liota halutessassi linssejä noin tunnin ennen keittämistä.

Huuhtele linssit hyvin.

Laita vettä kiehumaan ja lisää linssit, lanttu ja porkkana.

Keitä noin 30 min. Siivilöi keitinvesi pois (voit halutessasi ottaa sitä talteen jotta voit jatkaa sosetta sillä) .Lisää tomaattimurska ja soseuta keitto.

Lisää koskenlaskijaa paloina ja anna juuston sulaa.

Lisää sopiva määrä vettä tai keitinlientä jotta saat keitosta haluamasti paksuisen.

Raejuusto sopii hyvin kuuman keiton joukkoon.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Muori
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vesi1667g0kcal0g0g0g0g
Tomaattimurska, Polpa di Pomodoro (Campo largo (lidl)), annos 400g333g67kcal4.3g10g0.7g0g
Sulatejuusto (Koskenlaskija) voimakas333g933kcal63.3g0g73.3g0g
Porkkana 700g229kcal4.3g38.9g1.4g17.9g
Linssi, vihreä, go green400g1352kcal116g228g4g122g
Lanttu 767g221kcal7.7g35.3g2.3g13.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g5604kcal391.2g624.4g163.4g307.4g
Valittu annoskoko4200g2802kcal195.6g312.2g81.7g153.7g
Annoskoko puolitettuna2100g1401kcal97.8g156.1g40.9g76.9g
Arvot/100g100g67kcal4.7g7.4g1.9g3.7g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=55009