Porkkana-peruna sosekeitto

Kuori ja pilko porkkanat ja perunat kattilaan.

Lisää joukkoon sipulit.

Tavallisen sipulin voi laittaa lohkoiksi.

Lisää vettä niin, että kasvikset peittyvät.

Laita joukkoon myös kasviliemikuutio.

Keitä kasvikset kypsäksi.

Tämän jälkeen ala soseuttaa sauvasekoittimella kasviksia soseeksi.

Lisää pippuria myllystä sekä hienonnettua basilikaa.

Kun keitto on sosetta, lisää joukkoon vielä maito ja tuorejuusto

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 210 grammaa

Ippeliina
AineksetMääräEnergiaPHRK
Porkkana 1951g638kcal12.1g108.5g3.9g49.7g
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaton 1401g1066kcal26.3g217.1g2.8g14g
Sipuli (kuorittu)334g90kcal4.3g16g0.7g5.7g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g23g24kcal1.8g3.8g0.1g0.5g
Kasvisliemikuutio 37g112kcal3.5g5g8.6g0.6g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 10g28kcal1.1g3.8g0.3g2.7g
Basilika, kuivattu 5g13kcal0.7g1g0.2g2g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen334g110kcal11g16.3g0g0g
Tuorejuusto, rasvaa 15 %, creme bonjour light 100g173kcal7.6g2.3g15g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8400g4508kcal136.8g747.6g63.2g150.4g
Valittu annoskoko4200g2254kcal68.4g373.8g31.6g75.2g
Annoskoko puolitettuna2100g1127kcal34.2g186.9g15.8g37.6g
Arvot/100g100g54kcal1.6g8.9g0.8g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=96242