Tomaatti-basilikarisotto

Tarvikkeet:

1 rasia ( 250 g) kirsikkatomaatteja
1 ruukku basilikaa

4dl risottoriisiä
7 dl vettä
1 Knorr Fond "du Chef" kasvisannosfondi
2 dl valkoviiniä
1 dl Flora ruoka kasvirasvasekoitetta, 7 %
1 rlk voita
1 sipuli
2 valkosipulia

Kuori ja hienonna sipuli sekä valkosipulinkynnet.

Kuullota sipuli ja valkosipulinkynnet rasvassa kattilassa.

Lisää joukkoon riisi ja sekoittele pari minuuttia.

Vaihe 2
Kuumenna kasvisliemi kiehuvaksi.

Hienonna sipuli.

Kuullota sipulia voissa.

Lisää riisit ja sekoittele hetken aikaa (riisit eivät saa ruskistua).

Lisää valkoviini.

Kun valkoviini on haihtunut, aletaan lisäämään kasvislientä.

Lisää kuumaa kasvislientä kauhallinen kerrallaan ja anna liemen imeytyä riisiin aina lisäämisten välissä.

Sekoita koko ajan.

Hauduta kypsäksi ja lisää lopuksi kasvirasvasekoite.

Aikaa kuluu yhteensä noin 20 minuuttia.

Vaihe 3
Halkaise tomaatit ja hienonna basilikaa.

Lisää ne risottoon.

Mausta mustapippurilla

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 263 grammaa

Jannicaal
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kirsikkatomaatti (La palma), annos 200g1002g200kcal12g32.1g3.5g0g
Basilika, tuore 200g54kcal6.3g2.1g1.6g3.2g
Flora, 7 % kasvisrasvasekoite, 2,5 dl401g321kcal4g18g28.1g0g
Risottoriisi (Risella), 60g1363g4769kcal109g1021.9g23.2g40.9g
Valkoviini kuiva 802g549kcal2.5g4.8g0g0g
Voi 56g407kcal0.7g0.2g45.6g0g
Kasvisfondi fond du chef (Knorr), annos 28g112g135kcal2.8g6.7g10.1g1.7g
Sipuli (kuorittu)241g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g32g33kcal2.5g5.2g0.2g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8416g13066kcal285.8g2205g225.6g101g
Valittu annoskoko4208g6533kcal142.9g1102.5g112.8g50.5g
Annoskoko puolitettuna2104g3267kcal71.5g551.3g56.4g25.3g
Arvot/100g100g155kcal3.4g26.2g2.7g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=251423