Lasagne

1. Täytteen valmistus: Pilko sipuli ja valkosipuli.

Kuullota tilkassa öljyä suurella pannulla.

Lisää jauheliha ja ruskista.

Lisää tomaattimurska ja mausteet (lihaliemikuutio(t), pippuri, basilika...) ja anna muhia hetken.

2. Valmista juustokastike: Laita kattilaan 5dl maitoa ja kuumenna lähes kiehuvaksi.

Lisää 200-300g juustoraastetta ja vatkaa tasaiseksi.

Lisää noin 2 rkl vehnäjauhoa kastikkeen suurustamiseksi.

HUOM! Juustoraaste kannattaa lisätä vähän kerrallaan kokoajan sekoittaen.

Lisää pippuria ja halutessasi muskottia mausteeksi.

3. Aloita lasagnen kasaaminen: Kaada vuoan pohjalle ohut kerros juustokastiketta.

Lado kerros lasagnelevyjä.

Kaada päälle täytettä (noin 1/3) ja vielä juustokastiketta.

Päälle taas uusi kerros lasagnelevyjä.

Tätä jatketaan kunnes kastike ja täyte loppuvat (viimeinen kerros = lasagnelevy ja juustokastike).

Ripottele päälle juustoraastetta halutessasi.

Paista uunissa 225 asteessa noin 30 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 375 grammaa

Nemilia90
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)7g1.9kcal0.1g0.3g0g0.1g
Valkosipuli 0.6g0.6kcal0g0.1g0g0g
Valkosipuli 1.1g1.2kcal0.1g0.2g0g0g
Rasvaton maito, d-vitamiinia 1 ug 70g24kcal2.1g3.4g0.1g0g
Juustoraaste, x-tra, 23% rasvaa56g169kcal12.9g0g12.9g0g
Margariini 60%, rainbow/pirkka/eldorado 1.4g7.5kcal0g0g0.8g0g
Lasagnette, täysjyväpasta (Knorr), annos 185g28g90kcal3.7g17.4g0.7g2.5g
Tomaattimurska, X-tra (400g tölkki)112g28kcal1.1g6.2g0g1.6g
Lihaliemikuutio Rainbow (11g/1)1.5g4.3kcal0.1g0.3g0.3g0g
Vehnäjauho puolikarkea 2.8g10kcal0.3g2g0g0.1g
Jauheliha, naudan, rasvaa 17 % 141g320kcal26.7g0g23.9g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana844g1310kcal94.2g59.8g77.4g8.6g
Valittu annoskoko422g655kcal47.1g29.9g38.7g4.3g
Annoskoko puolitettuna211g328kcal23.6g15g19.4g2.2g
Arvot/100g100g155kcal11.2g7.1g9.2g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=326191