Ruusukaalipata

Keitä pestyt ruusukaalit ja pakastekukkakaalit suolavedessä n. 10 min. Sillä aikaa ruskista pekonisuikaleet, sipuli ja jauheliha oliiviöljyssä, mausta tummilla mausteilla kuten pippuri, chili yms. Sekoita kypsät raaka-aineet uunivuoassa ja ynnää sinapista sekä kermasta kastike, mausta makusi mukaan esim.

mustapippurilla tai rosmariinilla.

Lisää kastike vuokaan viimeisenä ja sen jälkeen ripottele kuutioitu sulatejuustopala pinnalle ja lykkää 225 asteiseen uuniin n. 10-15 minuutiksi.

Sekoita kerran koko hössötys kunnolla ja lisää asteita 250 asti ja ruskista pinta.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 301 grammaa

Aisana
AineksetMääräEnergiaPHRK
Ruusukaali (keitetty)1050g200kcal14.7g19.9g5.2g26.2g
Kukkakaali 420g101kcal7.6g9.2g1.3g9.7g
Jauheliha, sika-nauta 1400g3100kcal245g0g238g0g
Pekoni rasvainen 298g1119kcal35.7g0g110.1g0g
Sinappi 112g147kcal4.9g15.8g6.7g1.9g
Oliiviöljy 95g836kcal0g0g94.5g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 350g1155kcal7g10.5g122.5g0g
Punasipuli, kuorittu, 100g315g85kcal4.1g15.1g0.6g5.4g
Sulatejuusto eva (Arla), annos 10g175g263kcal28g1.7g15.7g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8428g14010kcal694g144.4g1189.2g86.4g
Valittu annoskoko4214g7005kcal347g72.2g594.6g43.2g
Annoskoko puolitettuna2107g3503kcal173.5g36.1g297.3g21.6g
Arvot/100g100g166kcal8.2g1.7g14.1g1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=151178