Perunaseesampihvit

Keitä kuoritut perunat, kaada keitinvesi pois ja soseuta perunat.

Jäähdytä sosetta 10 minuuttia.

Sekoita joukkoon kananmuna, korppujauhot (0,5 dl), suolaa sekä mausteiksi ripaukset valkopippuria ja muskottipähkinää.

(Kuitulisänä Fibrexiä tai vaikka vehnäleseitä, jos haluat.)

Pyörittele perunaseoksesta suurehkon lihapullan kokoisia pallosia (korppu-)jauhotetuin käsin.

Painele ne litteiksi ja kastele molemmilta puolilta seesaminsiemenissä.

Paista pihvit öljyssä miedolla lämmöllä kauniin ruskeiksi molemmilta puolilta.

Tarjoa esim.

liha- tai kalaruokien lisäkkeenä.

(Soveltaen kirjasta: Maukasta ruokaa kotikeittiöstä (Kaarina Roininen)

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 66 grammaa

Lepuuttaja
AineksetMääräEnergiaPHRK
Peruna, kuorittu, keitetty, suolaa 3186g2413kcal59.6g491.2g6.4g31.9g
Kananmuna kuoreton 350g500kcal43.8g1.1g35.9g0g
Korppujauho 191g700kcal20g143.2g2g10.1g
Rypsiöljy 127g1127kcal0g0g127.4g0g
Seesaminsiemen, kuorineen 255g1718kcal68.5g17.6g147.8g31.3g
Suola, annos 3g19g0kcal0g0g0g0g
FIBREX sokerijuurikaskuitua [Reformi] 15g96g57kcal9.6g16.5g3.8g69.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g13031kcal403g1339.2g646.6g286.2g
Valittu annoskoko4224g6516kcal201.5g669.6g323.3g143.1g
Annoskoko puolitettuna2112g3258kcal100.8g334.8g161.7g71.6g
Arvot/100g100g154kcal4.8g15.9g7.7g3.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=129417