Kahden kaalin pastakastike

Ainekset

2 sipulia
3 valkosipulinkynttä
2 rkl oliiviöljyä
800 g kaalia hienonnettuna esim.

savoijinkaalia ja lehtikaalia
½ sitruunan mehu
suolaa
mustapippuria
3 dl kasvislientä
3 dl kolmen juuston kermaa
100 g rouhittuja ja paahdettuja hasselpähkinöitä
400 g spaghettia
tarjolle lisäksi parmesaania

Valmistusohjeet

Pilko sipulit ja valkosipulit.

Kuullota niitä korkeareunaisessa
kasarissa noin 10 minuuttia.

Lisää hienonnetut kaalit.

Jos
käytät lehtikaalia, ruodi se ensin ennen hienontamista.

Anna kaalien hautua kasarissa kannen alla miedolla lämmöllä noin 25 min. Lisää sitruunamehu, suolaa ja pippuria.

Sekoita hyvin.

Lisää loput aineet ja hauduta vielä noin 10 minuuttia.

Tarjoile keitetyn pastan ja parmesaanijuuston kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 176 grammaa

Samson
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sipuli (kuorittu)360g97kcal4.7g17.3g0.7g6.1g
Valkosipuli 72g78kcal5.7g11.7g0.4g1.5g
Oliiviöljy 72g637kcal0g0g72g0g
Lehtikaali 720g287kcal24.8g29.2g4.3g14.4g
Kaali, valkokaali1200g253kcal14.4g40.8g2.4g25.2g
Sitruunamehu, laimentamaton120g25kcal0.4g1.9g0g0.1g
Kasvisliemivalmiste, Kania (1 kuutio/5dl vettä) Kypsennetty (Valmistuttaja lidl), annos 250g720g43kcal1.4g2.9g2.9g0g
Kolmen juuston ruokakerma (Valio), annos 250g720g864kcal24.5g25.9g72g0g
Hasselpähkinä 240g1546kcal33.8g8.2g146.4g42g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g7659kcal219.4g275.8g602.2g178.6g
Valittu annoskoko4224g3830kcal109.7g137.9g301.1g89.3g
Annoskoko puolitettuna2112g1915kcal54.9g69g150.6g44.7g
Arvot/100g100g91kcal2.6g3.3g7.1g2.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=380400