Sadonkorjuupiiras

Valmista sadonkorjuupiiraan täyte.

Kuori ja hienonna sipulit.

Raasta kuoritut juurekset karkeaksi.

Kuullota sipulit öljyssä paistokasarissa.

Lisää joukkoon juuresraasteet ja kuullota ne käännellen.

Kaada joukkoon vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Hauduta seosta kannen alla 5–10 minuuttia, kunnes juurekset ovat kypsiä.

Mausta seos haudutuksen aikana.

Anna ylimääräisen nesteen haihtua.

Lisää juustoraaste.

Tarkista maku.

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Sekoita nopeasti joukkoon maito ja öljy.

Taputtele taikina voidellun piirakkavuoan (Ø 28 cm) pohjalle ja reunoille.

Levitä täyte pohjan päälle.

Ripottele pinnalle juustoraaste.

Paista sadonkorjuupiirasta 200-asteisessa uunissa 20–25 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 132 grammaa

Emakko
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 534g1831kcal54.4g373.5g6.4g18.7g
Kaurahiutaleet, tavalliset (Elovena, Aamunhyvä ym.) 40 g, 1 dl534g1814kcal74.7g298.8g35.7g58.7g
Leivinjauhe 13g23kcal0.7g5g0g0.1g
Suola, annos 3g6.7g0kcal0g0g0g0g
Kevytmaito (Valio)267g123kcal8.5g12.8g4g0g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka120g1056kcal0g0g120g0g
Sipuli (kuorittu)267g72kcal3.5g12.8g0.5g4.5g
Valkosipulinkynsi keskikokoinen 3,5 g21g22kcal1.7g3.5g0.1g0.4g
Porkkana 667g218kcal4.1g37.1g1.3g17g
Palsternakka 400g255kcal2g47.2g1.6g18g
Sellerimuhennos 267g150kcal5.9g19.3g4.8g4.7g
Rypsiöljy kylmäpuristettu, Pirkka40g352kcal0g0g40g0g
Vesi800g0kcal0g0g0g0g
Timjami 2.7g7.5kcal0.2g0.7g0.2g1g
Oregano, kuivattu 2.7g8.1kcal0.3g0.6g0.3g1.1g
Suola, annos 3g13g0kcal0g0g0g0g
Mustapippuri 2.7g7.5kcal0.3g1g0.1g0.7g
Emmentaljuustoraaste 17% (Arla), annos 150g267g787kcal88g3.5g45.3g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8448g13452kcal488.6g1631.6g520.6g249.8g
Valittu annoskoko4224g6726kcal244.3g815.8g260.3g124.9g
Annoskoko puolitettuna2112g3363kcal122.2g407.9g130.2g62.5g
Arvot/100g100g159kcal5.8g19.3g6.2g3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=388323