Runebergin tortut (karpit)

Alkuperäinen ohje:

150g voita
1,5 dl Hermesetas-makeutusjauhetta tai haluamaasi makeutusta
2 munaa
4 dl mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
2 tl piparkakkumaustetta
1 dl kermaa
1 maustemitta karvasmanteliesanssia

Tässä siis puolitettuna.

Lisäksi jätin pois piparkakkumausteen ja karvasmantelin, mutta laitoin mukaan ruokalusikallisen hasselpähkinärouhetta.

Vaahdota voi ja makeutusaine, lisää muna vatkaten.

Lisää kuivat aineet sekä kerma.

Jaa Muffinssivuokiin ja lisää pikkuinen nokare hilloa (mikäli paistonkestävää hilloa). 200 astetta, n. 15 min.

Paiston jälkeen voi halutessaan lisätä hilloa (tai vasta tässä vaiheessa, jos marmeladi/hillo ei paistonkestävää), tomusokerikuorrutuksen, kermavaahtoa yms. (ei mukana arvoissa, eli lisää erikseen kalorinkulutussivulta).

Reseptistä tulee n. 7 annosta ja yksi annos painaa n. 47 grammaa

Janeo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 99g715kcal1.2g0.4g80.2g0g
Makeutusaine aspartaami, jauhe 9g37kcal0.3g8.8g0g0g
Kananmuna kuorineen punnittu 77g96kcal8.4g0.2g6.9g0g
Mantelijauhe (Meira), annos 80g104g623kcal24.9g6.9g56.1g0g
Leivinjauhe 2.6g4.6kcal0.1g1g0g0g
Kerma , kuohukerma, rasvaa 35 % 66g219kcal1.3g2g23.2g0g
Hasselpähkinärouhe, Pirkka, 1 dl12g75kcal1.6g0.4g7.4g0g
Vadelmamarmeladi pirkka (Oy roberts ab), annos 6g55g85kcal0.2g20.7g0.2g0.4g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana846g3708kcal76g80.8g348g0.8g
Valittu annoskoko423g1854kcal38g40.4g174g0.4g
Annoskoko puolitettuna212g927kcal19g20.2g87g0.2g
Arvot/100g100g438kcal9g9.5g41.1g0.1g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=271223