Vadelmamoussesuklaaleivos

Sulata suklaa ja voi mikrossa.

Vatkaa munat, ja sekoita niiden joukkoon jauhot, leivinjauhe ja fariinisokeri.

Voitele laakea vuoka, ja vuoraa pohja leivinpaperilla.

Kaada taikina vuokaan ja paista 175 asteessa n.25min.

Vaahdota vispikerma ja vaniljakastike ja sekoita ne yhteen.

Soseuta vadelmat, ja kaada vaniljakerman joukkoon.

Lisää makusi mukaan tomusokeria.

Kuumenna pieni tilkka vettä, ja sulata siinä n. 5min kylmässä vedessä lionneet liivatelehdet.

Lisää liivateseos ohuena nauhana kerman joukkoon ja sekoita.

Raasta n. puolet valkosuklaalevystä joukkoon ja sekoita täyte.

Kun kakku tulee uunista anna sen levätä hetki ja kumoa.

Kun kakku on jäähtynyt paina siitä juomalasilla pyöreitä rinkuloita.

Kokoa rinkuloista ja täytteestä valmiita leivoksia siten, että laitat tarjoiluastialle aina rinkulan, sen päälle täytettä, täytteen päälle taas rinkulan, ja sen päälle taas täytettä.

Taikinasta tulee n. 4 leivosta.

Voit halutessasi raastaa vielä leivosten päälle valkosuklaata.

Täytettä raikastamaan voi listä myös sitruunamehua

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 423 grammaa

Heiniaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Tomusokeri 1dl=60g15g60kcal0g15g0g0g
Liivatelehti, gelatiini0.8g2.6kcal0.6g0g0g0g
Vadelma eldorado pakaste 50g50g13kcal0.7g2.3g0.2g1.9g
Vaahtoutuva vaniljakastike63g100kcal3g10g5.6g0.1g
Vispikerma, Pirkka 2 dl63g213kcal1.3g1.7g22.5g0g
Kananmuna kuorineen punnittu68g86kcal7.5g0.2g6.1g0g
Vehnäjauhot, puolikarkea, Pouta20g73kcal2.6g14.2g0.4g0.7g
Fariinisokeri50g203kcal0g50g0g0g
Voi 31g227kcal0.4g0.1g25.4g0g
Suklaa tumma 63g323kcal2.4g33.3g19.4g3.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana846g2599kcal37g253.6g159.2g12g
Valittu annoskoko423g1300kcal18.5g126.8g79.6g6g
Annoskoko puolitettuna212g650kcal9.3g63.4g39.8g3g
Arvot/100g100g307kcal4.4g30g18.8g1.4g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=100551