Oliivifetasämpylät

Sekoita siirappi ja suola lämpimään veteen.

Sekoita kuivahiiva osaan jauhoista ja nako veteen.

Vaivaa taikina loput jauhot hiljalleen lisäten.

Survo lopuksi paloitellut oliivit, auringonkukansiemenet, fetapaketti öljyineen sekä luraus juoksevaa margariinia sekaan ja tee taikina valmiiksi.

Anna nousta jonku aikaa liinan alla, pyörittele pellille ja paistele.

Taikinan voi myös laittaa yöksi jääkaappiin ja pyöritellä sämpylät pellille vasta aamusta.

Reseptistä tulee n. 20 annosta ja yksi annos painaa n. 94 grammaa

Pedro79
AineksetMääräEnergiaPHRK
Sämpyläjauho rouheinen, sunnuntai (65g)215g751kcal25.8g148.1g4.1g10.7g
Vesi, vesijohtovesi 136g0kcal0g0g0g0g
Apetina feta snack aurinkokuivattu tomaatti (Arla), annos 150g34g112kcal5.4g1.9g9.2g0g
Oliivi keskiarvo, kivetön, öljysäilötty, vihreä/musta 9g18kcal0.1g0.2g1.8g0.4g
Kuivahiiva, annos 11g2.5g8.9kcal1.1g1g0.1g0g
Siirappi 3.4g10kcal0g2.5g0g0g
Suola, annos 3g1.4g0kcal0g0g0g0g
Juokseva rypsiöljyvalmiste, Sunnuntai (Ravintoraisio)11g81kcal0g0g9g0g
Auringonkukansiemen 11g67kcal2.6g1.4g5.6g0.7g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana846g2097kcal70g310.2g59.6g23.6g
Valittu annoskoko423g1049kcal35g155.1g29.8g11.8g
Annoskoko puolitettuna212g524kcal17.5g77.6g14.9g5.9g
Arvot/100g100g248kcal8.3g36.7g7g2.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=212054