Paholaisen piirakka

Uunipellillisestä tulee n. 20-25 annosta.

Pohja

5 dl vehnäjauhoja
4 3/4 dl sokeria
1 tl leivinjauhetta
1 tl soodaa
1 tl vaniljasokeria
1 tl suolaa

1 dl kaakaojauhetta
50 g voita
2 ½ dl vettä
3 kananmunaa

Kuorrutus

4 dl (250g) tomusokeria
40 g voita
3 rkl maitoa
1-2 tl vaniljasokeria

(Pohjalle ja) päälle Mariannerouhetta

Sekoita pohjan kuivat aineet keskenään.

Lisää joukkoon vesi ja sulatettu margariini.

Vatkaa muutama minuutti.

Lisää sitten joukkoon kananmunat ja vatkaa vielä pari minuuttia.

Ripottele pellille Mariannerouhetta.

Kaada taikina rouheen päälle ja paista 200 asteessa noin 20 minuuttia.

Valmista kuorrutus.

Sekoita sulatettu margariini ja muut täytteen ainekset keskenään.

Levitä jäähtyneen pohjan päälle.

Ripottele pinnalle reilusti Mariannerouhetta.


Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 71 grammaa

Niinpaniin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho, sunnuntai81g284kcal9.8g57.7g1.7g2.4g
Sokeri 101g410kcal0g100.8g0g0g
Leivinjauhe 0.8g1.3kcal0g0.3g0g0g
Ruokasooda 1.2g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1g4kcal0g1g0g0g
Suola, annos 3g0.8g0kcal0g0g0g0g
Kaakaojauhe, tumma Van Houten25g83kcal5.9g11.2g5.2g2.7g
Voi 13g91kcal0.1g0g10.2g0g
Vesi63g0kcal0g0g0g0g
Kananmuna, keitetty 41g59kcal5.2g0.1g4.2g0g
Tomusokeri 1dl=60g63g250kcal0g62.5g0g0g
Voi 10g73kcal0.1g0g8.1g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen11g3.7kcal0.4g0.6g0g0g
Marianne rae (Fazer), annos 25g13g60kcal0.4g8.2g2.7g0.6g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana847g2635kcal43.8g484.8g64.2g11.4g
Valittu annoskoko424g1318kcal21.9g242.4g32.1g5.7g
Annoskoko puolitettuna212g659kcal11g121.2g16.1g2.9g
Arvot/100g100g311kcal5.2g57.2g7.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=367135