Ruskakeitto

500g porkkanoita
150g lanttua
2 sipulia
2 valkosipulin kynttä
2rkl öljyä
1rkl currya
1,5 dl vettä
lihaliemikuutio
200g pehmeää vuohenjuustoa
100g kylmäsavuporoa
rouhittua mustapippuria
0,5dl tuoretta persiljaa hienonnettuna
Raasta tai suikaloi juurekset ja hienonna valkosipulinkynnet.

Kuumenna öljy kattilassa ja lisää kasvikset.

Sekoittele.

Lisää paistamisen lopussa curry kasvisten joukkoon ja kääntele.

Sitten vesi ja kuumenna kiehuvaksi.

Lisää liemikuutio.

Anna keiton kiehua hiljalleen kypsäksi.

Lisää vuohenjuusto ja anna sen liueta Soseuta keitto halutessasi.

Lisää joukkoon poro.

Anna hautua hetki.

Rouhi pippuri, tarkista maku ja lisää persilja.

Reseptistä tulee n. 1 annosta ja yksi annos painaa n. 1410 grammaa

Lippo
AineksetMääräEnergiaPHRK
Neljänviljanpuuro vesi 900g335kcal11.3g64g3.3g14.9g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g600g7.8kcal1.8g0g0g0g
Kahvi (musta), kuppi 100g, muki 200g600g7.8kcal1.8g0g0g0g
Vesi, vesijohtovesi 1500g0kcal0g0g0g0g
Becel kasvirasvalevite 35%, leivällä yleensä n. 10g30g96kcal0g0.9g11.4g0g
Omena, keskikokoinen 200g600g204kcal1.2g42.6g1.8g10.8g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8460g1301kcal32.2g215g33g51.4g
Valittu annoskoko4230g651kcal16.1g107.5g16.5g25.7g
Annoskoko puolitettuna2115g325kcal8.1g53.8g8.3g12.9g
Arvot/100g100g15kcal0.4g2.5g0.4g0.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=85604