Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 40g290kcal0.5g0.2g32.5g0g
Vehnäjauho, sunnuntai83g291kcal10g59g1.7g2.5g
Sokeri 41g165kcal0g40.7g0g0g
Leivinjauhe 1.6g2.8kcal0.1g0.6g0g0g
Ruokasooda 1.6g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g1.6g6.4kcal0g1.6g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 32g10kcal0.9g1.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 8.8g13kcal1.1g0g0.9g0g
Raparperi 96g32kcal0.7g5.3g0.1g1.3g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 32g42kcal0.8g1g3.8g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g40g24kcal4g1.7g0.1g0g
Sokeri 27g110kcal0g27.1g0g0g
Kananmuna kuoreton 18g25kcal2.2g0.1g1.8g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g2.4g10kcal0g2.4g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana848g2041kcal40.6g281.6g81.8g7.6g
Valittu annoskoko424g1020kcal20.3g140.8g40.9g3.8g
Annoskoko puolitettuna212g510kcal10.2g70.4g20.5g1.9g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574