Hyydytetty suklaa-rahkakakku

POHJA

2 munaa

3/4 dl sokeria (tai ½ rkl Hermesetas-makeutusnestettä)

3 rkl kaakaojauhetta

3 rkl vehnäjauhoa

3 rkl perunajauhoa

½ tl leivinjauhetta

VÄLIIN

2 dl vadelmahilloa (tai makeutusaineella makeutettuja, survottuja pakastevadelmia)

TÄYTE

4 liivatelehteä

200-250 g suklaavanukasta

250 g rahkaa

½ dl sokeria tai makeutusainetta

2½ dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta

PINNALLE

suklaarouhetta, makeisia, suklaakuvioita

OHJEET

Vaahdota munat ja sokeri/makeutusaine.

Siivilöi keskenään sekoitetut kuivat aineet sekaan.

Sekoita varovasti tasaiseksi.

Paista irtopohjavuoassa 175 asteessa 15 min. Jähdytä vuoassa.

Pese vuoka ja peitä sen pohja leivinpaperilla.

Nosta kakkupohja takaisin ja levitä hillo/vadelmat päälle.

Mausta rahka sokerilla/makeutusaineella ja vatkaa vaniljakastike kovaksi vaahdoksi.

Sekoita rahkaan suklaavanukkaat ja vaniljavaahto.

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin 10 min, purista niistä liika vesi pois ja liuota kuumaan vesitilkkaan (n. 2 rkl).

Lisää liivateseos ohuena nauhana koko ajan sekoittaen täytteeseen.

Kaada täyte pohjan päälle ja hyydytä yön yli jääkaapissa.

Irrota vuoasta vedellä kastellun veitsen avulla, aseta tarjoiluastiaan ja koristele.

Reseptistä tulee n. 8 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Pampupala
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kananmuna kuoreton 583g831kcal72.8g1.7g59.7g0g
Kaakaojauhe (Pirkka), annos 23g126g398kcal23.9g16.3g26.4g0g
Vehnäjauho, sunnuntai146g510kcal17.5g103.4g3.1g4.4g
Perunajauho 1dl=70g171g572kcal0.2g140.1g0g0g
Vaahtoutuva vaniljakastike1321g2114kcal63.4g211.4g118.9g2.6g
Sokeri 342g1387kcal0g341.3g0g0g
Leivinjauhe 10g18kcal0.5g3.8g0g0.1g
Kevyt Kaakaovaahto, Blå Band (1 pss)121g555kcal14.5g60.3g28.9g0g
Maitorahka, maustamaton hyla 0,3% (Valio) 250 g1256g816kcal138.2g52.7g3.8g0g
Liivatelehti, gelatiini55g193kcal47.3g0g0.1g0g
Vesi, vesijohtovesi 25g0kcal0g0g0g0g
Brunberg Tumma suklaa 60% 50g85g446kcal5.5g34.8g33.2g2.3g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g15679kcal767.6g1931.6g548.2g18.8g
Valittu annoskoko4240g7840kcal383.8g965.8g274.1g9.4g
Annoskoko puolitettuna2120g3920kcal191.9g482.9g137.1g4.7g
Arvot/100g100g185kcal9.1g22.8g6.5g0.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=106205