Sunnuntain linssikeitto

5 dl vihreitä linssejä
1,5 l vettä
2 tl oliiviöljyä
2 silputtua sipulia
2 hienonnettu valkosipulinkynttä
150 g pinaattia
1 tl raastettua sitruunankuorta
1 kasvisliemikuutio
pippuria
anista

Huuhtele linssit ja liota niitä tarvittaessa.

Kuullota sipulia, valkosipulia ja hyppysellistä anista öljyssä pari minuuttia.

Lisää linssit ja liemikuutio, sitten vesi.

Keitä kannen alla 15 minuuttia.

Mausta sitruunankuorella ja pippurilla.

Lisää viimeiseksi pinaatti.

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 530 grammaa

Sannimaiji
AineksetMääräEnergiaPHRK
Linssi vihreä/ruskea, kuivattu 800g2549kcal195g365.6g15.2g71.2g
Vesi, vesijohtovesi 3000g0kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 20g177kcal0g0g20g0g
Sipuli 120g36kcal1.5g5.8g0.2g2g
Pinaatti 300g40kcal4.9g1.2g0.9g3.9g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g5603kcal402.8g745.2g72.6g154.2g
Valittu annoskoko4240g2802kcal201.4g372.6g36.3g77.1g
Annoskoko puolitettuna2120g1401kcal100.7g186.3g18.2g38.6g
Arvot/100g100g66kcal4.8g8.8g0.9g1.8g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=120385