Kevyt suklaakakku

Valmista kevyet kaurakeksit ohjeen mukaan.

Painele irtopohjavuoan pohjalle ja paista 5min.

Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen.

Kiehauta 1/2dl kaakaojauhetta, 3/4dl perunajauhoja ja 6,5dl rasvatonta maitoa hyvin sekoittaen.

Lisää 3/4dl makeutusjauhetta ja 2tl Vanilliinisokeria.

Vaahdota 2dl vaniljakastiketta.

Vaahdota kaksivalkuaista ja yhdistä kiisseli, vaniljavaahto ja valkuaisvaahto.

Kiehauta 1/2dl vettä ja purista liivatteista ylimääräinen vesi, ja liuota kiehuvaan veteen.

Sekoita suklaavaahtoon.

Kaada pohjan päälle ja anna hyytyä jääkaapissa.

Reseptistä tulee n. 12 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Sallukka80
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaurahiutale 133g499kcal19.3g75.9g9.7g13.3g
Vehnälese 133g304kcal17.7g20.5g6g50g
Leivinjauhe 17g29kcal0.9g6.3g0g0.1g
Hermesetas-jauhe40g116kcal0.5g22.4g0g16g
Kananmuna kuoreton 183g261kcal22.9g0.5g18.8g0g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen333g110kcal11g16.3g0g0g
Makeutusjauhe (Hermesetas), annos 0.5g33g96kcal0.4g18.7g0g13.3g
Vanilliinisokeri, teelusikka27g106kcal0g26.4g0g0g
Kaakaojauhe, tumma sokeriton67g213kcal15.4g7g13.9g0g
Perunajauho / -suurimo perunatärkkelys 167g558kcal0.1g135.9g0.1g2.3g
Maito, rasvaton (Valio) 200ml yksi lasillinen2165g714kcal71.4g106.1g0g0g
Vaniljakastike vaahtoutuva (Pirkka), annos 200g666g1066kcal28.6g106.6g57.3g1.3g
Kananmunan valkuainen 66% kananmunan massasta 233g99kcal22.9g0.9g0.2g0g
Liivatelehti, gelatiini43g151kcal37.1g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g8644kcal496.4g1087g212g192.6g
Valittu annoskoko4240g4322kcal248.2g543.5g106g96.3g
Annoskoko puolitettuna2120g2161kcal124.1g271.8g53g48.2g
Arvot/100g100g102kcal5.9g12.8g2.5g2.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=404258