Mehevä raparperipiirakka

Alkuperäinen ohje löytyy: Siirry sivulle!

Sulata voi.

Sekoita vehnäjauhot, sokeri, leivinjauhe, ruokasooda ja vaniljasokeri keskenään ja lisää voisula.

Nypi murumaiseksi.

Siirrä muruseosta 1/4 toiseen kulhoon.

Lisää loppuun muruseokseen piimä ja muna.

Sekoita taikinaksi.

Levitä taikina leivinpaperilla peitetylle uunipellille.

Ripottele pohjataikinan päälle paloitellut raparperit.

Sekoita täytteen aineet kermaviili, rahka, sokeri, munat ja vaniljasokeri keskenään.

Kaada seos raparperipalojen päälle.

Ripottele pinnalle loppu muruseos.

Raista mehevää raparperipiirakkaa 175 asteisessa uunissa noin 45 minuuttia.

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 106 grammaa

Helikello
AineksetMääräEnergiaPHRK
Voi 399g2896kcal4.8g1.6g324.6g0g
Vehnäjauho, sunnuntai830g2907kcal99.7g589.6g17.4g24.9g
Sokeri 407g1653kcal0g406.8g0g0g
Leivinjauhe 16g28kcal0.8g6g0g0.1g
Ruokasooda 16g0kcal0g0g0g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g16g64kcal0g15.8g0g0g
Piimä, rasvaton, d-vitamiinia 1ug 319g96kcal9.2g11.5g0.3g0g
Kananmuna kuoreton 88g125kcal11g0.3g9g0g
Raparperi 958g323kcal6.6g52.7g1g13.4g
Kermaviili, rasvaa 10-12% 319g423kcal8.4g10.2g38.3g0g
Maitorahka, pehmeä, rasvaton 0,3% (Valio), annos 250g399g240kcal39.9g17.2g1.2g0g
Sokeri 272g1102kcal0g271.2g0g0g
Kananmuna kuoreton 176g251kcal22g0.5g18g0g
Vaniljasokeri, 1 tl = 4 g (Dan sukker), annos 4g24g96kcal0g23.7g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8480g20404kcal404.8g2814.2g819.6g76.8g
Valittu annoskoko4240g10202kcal202.4g1407.1g409.8g38.4g
Annoskoko puolitettuna2120g5101kcal101.2g703.6g204.9g19.2g
Arvot/100g100g241kcal4.8g33.2g9.7g0.9g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=429574