Eofiksen kaalipata

Perinteinen ja maistuva pataruoka

neljä annosta

400g naudan (luomu) jauhelihaa
voita ruskistamiseen
1 pienehkö varhaiskaali
2 porkkanaa
3 sipulia
vähän vettä
mausteita maun mukaan, esim.

suolaa, maustepippuria ja meiramia

Ruskista jauheliha voissa (valurauta) padassa.

Lisää paloitellut sipuli ja porkkanat, kuullota hetki.

Lisää paloiteltu kaali ja noin 2 dl vettä, laita kansi padan päälle ja hauduta kauan, siis ainakin tunti, mutta mitä pidempään sen parempaa.

Lisää tarvittaessa vettä.

Mausta ja herkuttele esimerkiksi puolukoiden kanssa.

Lähde: karppaus.

Info

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Telle
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali1516g320kcal18.2g51.5g3g31.8g
Porkkana, keskikokoinen 65g435g122kcal2.6g25.9g0.9g10.9g
Sipuli (käsittelemätön)435g118kcal5.7g20.9g0.9g7.4g
Vesi600g0kcal0g0g0g0g
Atria naudan paistijauheliha 10% 200g1201g2041kcal240.2g0g120.1g0g
Kevytlevi, 40%, vähäsuolainen60g240kcal4.2g1.2g24g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g5683kcal541.8g199g297.8g100.2g
Valittu annoskoko4248g2841kcal270.9g99.5g148.9g50.1g
Annoskoko puolitettuna2124g1421kcal135.5g49.8g74.5g25.1g
Arvot/100g100g67kcal6.4g2.3g3.5g1.2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=223241