Banaani-mustikka-rahkakakku

5 dl vehnäjauhoja

2 dl sokeria

2 ½ tl leivinjauhetta

2 tl kanelia

1 tl inkivääriä

2 dl maitorahkaa

3 munaa

4 dl banaanisosetta

1 ½ dl juoksevaa margariinia

Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää muut aineet hyvin sekoittaen.

Banaanisose kannattaa tehdä esim.

sauvasekottimella, jolloin sose on melko löysää.

Voit käyttää myös muuta rasvaa kuin pullomargariinia, sulata ja jäähdytä tällöin rasva ensin.

Kaada taikina voideltuun ja korppujauhotettuun kakkuvuokaan (n. 1,8 l) ja paista 175-asteisen uunin alimmalla tasolla 50-60 min. Anna kakun jäähtyä vähintään 10 min ennen kumoamista.

Kakku on parhaimmillaan muutaman päivän kuluttua.

Sihtaa kakun pinnalle tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakkutaikinasta voi valmistaa myös muffinseja: jaa taikina muffinssivuokiin ja paista 200-asteisen uunin keskitasolla 15-20 min.

Reseptistä tulee n. 24 annosta ja yksi annos painaa n. 59 grammaa

Marisaa
AineksetMääräEnergiaPHRK
Vehnäjauho puolikarkea 976g3348kcal99.4g683g11.7g34.1g
Sokeri 510g2072kcal0g509.8g0g0g
Leivinjauhe 38g66kcal2g14.2g0g0.2g
Maitorahka, 0,2% (Ehrmann) 250g purkki600g336kcal51g30g1.2g0g
Kananmuna kuoreton 495g707kcal61.9g1.5g50.8g0g
Banaani, keskikokoinen painaa 120g1201g1009kcal13.2g219.8g4.8g21.6g
Leivontamargariini 80% juokseva, keskiarvo 428g3033kcal1.6g0g342.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g21140kcal458.2g2916.6g821.4g111.8g
Valittu annoskoko4248g10570kcal229.1g1458.3g410.7g55.9g
Annoskoko puolitettuna2124g5285kcal114.6g729.2g205.4g28g
Arvot/100g100g249kcal5.4g34.3g9.7g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=273596