Bolognesekastike

1. Kuumenna voi ja oliiviöljy kasarissa.

Lisää sipuli-, selleri-, porkkanasilppu ja persilja.

Kypsennä noin 10 minuuttia, kunnes ne ovat pehmeitä, mutta eivät ruskistuneita.

2. Lisää jauhelihat ja suola.

Hämmentele puuhaarukalla murumaiseksi.

3. Lisää joukkoon viini ja hauduta kastiketta nopin 3 minuuttia, kunnes neste imeytyy kasviksiin ja lihaan.

4. Lisää maito, muskottipähkinä ja lihaliemeen sekoitettu tomaattipyree.

Kiehauta ja vähennä lämpöä hetki, kun poreilu alkaa.

Pidä kansi raollaan ja hauduta kastiketta noin 2 tuntia mahdollisimman alhaisella lämmöllä välillä sekoittaen.

Lisää lihalientä tarvittaessa.

5. Ota kastike liedeltä ja lisää kerma ja pippuri.

Tarkista suolaisuus

Reseptistä tulee n. 4 annosta ja yksi annos painaa n. 354 grammaa

Kirpie
AineksetMääräEnergiaPHRK
Mustapippuri 3g8.4kcal0.3g1.1g0.1g0.8g
Kahvikerma (Ingman), annos 40g450g856kcal10.8g18g85.5g0g
Vesi, vesijohtovesi 901g0kcal0g0g0g0g
Lihaliemikuutio (Maggie, kirkas)54g162kcal4.9g5.4g13g0.1g
Tomaattipyree, Pirkka240g197kcal8.2g45.6g2.4g2.4g
Ykkösmaito, rasvaa 1 % , d-vitamiinia 1ug 150g64kcal5.1g7.2g1.5g0g
Valkoviini makea 360g348kcal1.1g21.6g0g0g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Jauheliha, sika-nauta 1201g2659kcal210.1g0g204.1g0g
Persilja 6g1.6kcal0.1g0.1g0g0.5g
Porkkana 420g137kcal2.6g23.4g0.8g10.7g
Lehtiselleri 90g11kcal1g1g0.2g0.9g
Sipuli (kuorittu)240g65kcal3.1g11.5g0.5g4.1g
Oliiviöljy 42g372kcal0g0g42g0g
Voi 90g653kcal1.1g0.4g73.2g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8496g11068kcal496.8g270.6g846.6g39g
Valittu annoskoko4248g5534kcal248.4g135.3g423.3g19.5g
Annoskoko puolitettuna2124g2767kcal124.2g67.7g211.7g9.8g
Arvot/100g100g130kcal5.8g3.2g10g0.5g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=62165