Etikkainen kaalisalaatti

Raasta tai pilko kaali isoon astiaan ja sekoita joukkoon paprikasuikaleet.

Keitä kattilassa puoli litraa vettä ja sekoita joukkoon puoli desiä etikkaa, ruokalusikallinen öljyä, noin 3/4 dl sokeria ja mausteet.

Anna kiehua pieni hetki ja jätä neste jäähtymään.

Kaada jäähtynyt liemi salaatin joukkoon ja laita jääkääppiin maustumaan yön yli. Salaattia kannattaa välillä sekoittaa.

Salaatti säilyy hyvänä jääkaapissa useita päiviä!

Reseptistä tulee n. 25 annosta ja yksi annos painaa n. 85 grammaa

Karin
AineksetMääräEnergiaPHRK
Kaali, valkokaali239g51kcal2.9g8.1g0.5g5g
Viinietikka 10g2.1kcal0g0g0g0g
Oliiviöljy 2.8g25kcal0g0g2.8g0g
Sokeri12g49kcal0g11.9g0g0g
Paprikasekoitus Pirkka 300 g60g13kcal0.6g2.7g0g1.2g
Suola, annos 3g0.6g0kcal0g0g0g0g
Basilika, kuivattu 0.8g2kcal0.1g0.2g0g0.3g
Mustapippuri 0.4g1.1kcal0g0.2g0g0.1g
Vesi, vesijohtovesi 100g0kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana850g284kcal7.2g46.2g6.6g13.2g
Valittu annoskoko425g142kcal3.6g23.1g3.3g6.6g
Annoskoko puolitettuna213g71kcal1.8g11.6g1.7g3.3g
Arvot/100g100g33kcal0.8g5.4g0.8g1.6g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=124649