Rahka-omenapiirakka

Kuori omenat ja viipaloi ne ohuiksi viipaleiksi 
mikroaaltouuninkestävään vuokaan. 
Ripota sokeri omenien päälle.

 Hauduta omenaviipaleita täydellä teholla mikrossa,  
kunnes ne pehmenevät, 3-6 min. Valmista sillä aikaa taikina. 
Sekoita muna, sokeri ja sulatettu voi. 
Lisää maito ja jauho-leivinjauheseos nopeasti sekoittaen. 
Kaada taikina voideltuun, halkaisijaltaan n. 29 cm piirasvuokaan. 
Mausta pehmenneet omenaviipaleet kanelilla ja levitä ne taikinan päälle 
(jos omenista on irronnut paljon nestettä, jätä se pois). 
Sekoita rahka, kuohukerma ja muna sekaisin ja mausta seos.

 Kaada rahkaseos omenien päälle. 
Paista 175 asteessa 45 - 50 min.
Tarjoa vaniljakastikkeen kanssa.

Reseptistä tulee n. 10 annosta ja yksi annos painaa n. 170 grammaa

Sheda
AineksetMääräEnergiaPHRK
Muna, annos 60g30g26kcal2.3g0.3g1.8g0g
Sokeri 32g130kcal0g31.9g0g0g
Margariini, Flora Kevyt 40%, 5g, 1tl (400g paketti)19g71kcal0.1g1.2g7.5g0g
Vehnäjauho puolikarkea 65g223kcal6.6g45.5g0.8g2.3g
Leivinjauhe 2.5g4.4kcal0.1g0.9g0g0g
Omena, keskikokoinen 200g175g60kcal0.4g12.4g0.5g3.2g
Sokeri 9g37kcal0g9g0g0g
Kaneli, oikeat arvot, annos 2g1.3g4.6kcal0g1g0g0g
Maitorahka rainbow (Rainbow), annos 250g63g44kcal7.5g2.5g0.3g0g
Kuohukerma,valio,2dl25g85kcal0.5g0.8g8.8g0g
Vanilliinisokeri, teelusikka1.3g5kcal0g1.2g0g0g
Sitruunamehu, laimentamaton2.5g0.5kcal0g0g0g0g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana850g1380kcal35g213.4g39.4g11g
Valittu annoskoko425g690kcal17.5g106.7g19.7g5.5g
Annoskoko puolitettuna213g345kcal8.8g53.4g9.9g2.8g
Arvot/100g100g162kcal4.1g25.1g4.6g1.3g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=307500