Hunajainen omena-pähkinämuffinssi

Huom: Pähkinät mitataan rouhittuna! (ainesosissa ei ollut tätä vaihtoehtoa.) Muutkin pähkinät kuin hasselpähkinät käyvät.

Omenan (1-2 kpl) sijaan voi käyttää myös banaania.

--
Vaahdota margariini ja hunaja.

Lisää joukkoon munat yksitellen hyvin vatkaten.

Sekoita taikinaan jauhot, joihin on sekoitettu leivinjauhe.

Lisää lopuksi pähkinät ja pienet banaani- tai omenakuutiot varovasti sekoittaen.

Lusikoi taikina muffinssivuokiin ja paista 175 asteessa 40–50 minuuttia.

Resepti alunperin Suomen Mehiläishoitajain Liiton sivuilta.

Reseptistä tulee n. 6 annosta ja yksi annos painaa n. 133 grammaa

Ksp
AineksetMääräEnergiaPHRK
Margariini 80 % laktoositon 400g2800kcal2.6g0g315.4g0g
Hunaja 747g2468kcal3.7g603.7g0g0g
Kananmuna kuoreton 587g837kcal73.4g1.8g60.2g0g
Vehnäjauho puolikarkea 694g2381kcal70.7g485.6g8.3g24.3g
Leivinjauhe 53g94kcal2.8g20.2g0g0.3g
Hasselpähkinä 173g1117kcal24.5g5.9g105.8g30.4g
Omena, kotimainen, keskiarvo, kuorineen 1601g570kcal2.6g113.8g1.4g32g
Protsku Hiilari Rasva
Annoskoko tuplana8512g20532kcal360.6g2462g982.2g174g
Valittu annoskoko4256g10266kcal180.3g1231g491.1g87g
Annoskoko puolitettuna2128g5133kcal90.2g615.5g245.6g43.5g
Arvot/100g100g241kcal4.2g28.9g11.5g2g

P = Proteiini | H = Hiilihydraatti | R = Rasva | K = Kuitu
Suora URL tähän reseptiin http://kalorilaskuri.fi/reseptit?resepti=101623